Bioscoopfilms van Searchers dit najaar (2024)

Bioscoopfilms van Searchers dit najaar (1)

PERSBERICHT
18 juli 2024

Kate Winslet, Ralph Fiennes, John Lithgow, Isabella Rossellini, Sebastian Stan, Jeremy Strong, Tom Hanks en Robin Wright
stralen in dit najaar in de bioscoop in:

Lee | 10 oktober
The Apprentice | 26 oktober
Conclave | 7 november
Here | 28 november

Seachers is trots op haar bioscoopreleases dit najaar! Naast de reeds aangekondigde september releasesEenSchitterend Gebrek, de eerste Engelstalige film van Michiel van Erp en de openingsfilm van Film by the Sea 2024 enFirebrandvanKarim Aïnouz met Oscar-winnares Alicia Vikander en BAFTA-winnaar Jude Law in de hoofdrollen, presenteert Searchers dit najaar nog vier bijzondere films in de bioscoop, allen met een ware sterrencast.

Bioscoopfilms van Searchers dit najaar (2)

Lee – vanaf 10 oktober in de bioscoop – bekijk de trailerhier
Na een succesvolle carrière als model en mode-icoon gaat Lee Miller (Kate Winslet) tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de slag als een onverschrokken oorlogsfotograaf. Ze legt de gruwelen van de oorlog vast voor het toonaangevende modeblad Vogue, van de soldaten aan de frontlinies tot de verschrikkingen van de concentratiekampen. Hierbij toont ze niet alleen de wreedheid van de oorlog, maar ook de veerkracht van de slachtoffers. Ze betaalt hiervoor een hoge persoonlijke prijs, waarbij ze wordt geconfronteerd met een trauma uit haar verleden.

Oscarwinnaar Kate Winslet speelt de legendarische Lee Miller, met aan haar zijde o.a. Alexander Skarsgård (The Northman), Marion Cotillard (Annette), Andy Samberg (Palm Springs) en Josh O'Connor (Challengers). De regie is in handen van Ellen Kuras, die eerder furore maakte als cinematograaf vanEternal Sunshine of the Spotless Mind.

Bioscoopfilms van Searchers dit najaar (3)

The Apprentice – 24 oktober in de bioscoop
Regisseur Ali Abbasi (Holy Spider, Border (Gräns)schetst inThe Apprenticede opmars van Donald Trump, zijn honger naar macht en zijn duivelse samenwerking met de invloedrijke advocaat en politieke mentor Roy Cohn. De jonge Trump wordt gespeeld door de Roemeens-Amerikaanse acteur Sebastian Stan, bekend van zijn rollen inFresh,Pam & TommyenCaptain America. Andere rollen worden vertolkt door Jeremy Strong (Succession, The Gentlemen) als de legendarische advocaat Roy Cohn, Maria Bakalova (Bodies Bodies Bodies) als Ivana Trump en Martin Donovan (Tenet) als Fred Trump Sr.

InThe Apprenticeneemt Iraans-Deense regisseur Ali Abbasi het leven van Donald Trump als vastgoedondernemer in de jaren '70 en '80 onder de loep. Het is in die periode dat Trump zijn eerste stappen in het bedrijfsleven zet en de basis voor zijn imperium uitbouwt, onder de vleugels van zijn mentor, de rechtse advocaat Roy Cohn.The Apprenticeis een exploratie van de drang naar macht en blinde ambitie in de corrupte Amerikaanse zakenwereld. Met de mentor-protégérelatie tussen Cohn en Trump als focus, onderzoekt dit biografische drama corruptie, deceptie en de drang naar macht in het Amerika van de jaren ‘70 en ‘80.

Bioscoopfilms van Searchers dit najaar (4)

Conclave – vanaf 7 november in de bioscoop
Na de dood van de paus brengen kardinalen van over de hele wereld hun stem uit in de meest geheimzinnige verkiezing ter wereld: die van de nieuwe spirituele wereldleider. Kardinaal Lawrence (Ralph Fiennes) moet ervoor zorgen dat alles goed verloopt, ondanks zijn eigen geloofscrisis. Wanneer torenhoge ambities uitmonden in schandalen, ontdekt hij dat de overleden paus verre van heilig was.

Conclaveis geregisseerd door Edward Berger (All Quiet on the Western Front). Ralph Fiennes (The Menu, The Grand Budapest Hotel), Stanley Tucci (Spotlight, Supernova), John Lithgow (Killers of the Flower Moon, Bombshell) en Isabella Rossellini (La Chimera) spelen de hoofdrollen.

Bioscoopfilms van Searchers dit najaar (5)

Here – vanaf 28 november in de bioscoop – bekijk de trailerhier
InHerekrijgt de kijker de kans om een vlieg op de muur te zijn van eenzelfde ruimte, die evolueert door de tijd heen. Het drama speelt zich volledig af vanuit één vast perspectief: de camera beweegt, zoomt en draait nooit. Het enige wat beweegt, is de tijd.Herespeelt zich af op één plek in New England, in de Verenigde Staten. De film vertelt de geschiedenis van deze locatie en de verschillende generatie die er door de jaren heen woonden. Een adembenemende visuele odyssee getekend door herinneringen aan liefde, verlies en hoop.

Bekroond regisseur Robert Zemeckis (Forrest Gump, Cast Away) brengt het team achterForrest Gumpweer samenen hetForrest Gump-duo Tom Hanks(A Beautiful Day in the Neighborhood, A Man Called Otto)en Robin Wright(House of Cards, Wonder Woman-franchise)spelen opnieuw de hoofdrollen, 30 jaar nadat de film in de bioscoop draaide.Hereis gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Richard McGuire en zoomt in op het leven van een koppel, dat we zien verouderen (en verjongen!) door middel van make-up en digitale verjongingseffecten.

Bioscoopfilms van Searchers dit najaar (6)

Een Schitterend Gebrek – vanaf 16 september in de bioscoop – bekijk de trailerhier

Een Schitterend Gebrek(internationale titelA Beautiful Imperfection) vertelt hetmeeslepende verhaal van Lucia, de eerste liefde van ’s werelds meest befaamde charmeur Giacomo Casanova,en is de eerste Engelstalige film van regisseur Michiel van Erp. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestsellervanArthur Japin, die samen met Ursula Rani Sarma ook het filmscenario schreef.Het boek verscheen in 2003 en was direct een groot succes en won de Libris Literatuurprijs, waarbij de jury het beschreef als een moderne klassieker die zowel de literaire fijnproever als het grote publiek aanspreekt.

Regisseur Michiel van Erp (Stromboli, Ramses) brengt het meeslepende verhaal over onbereikbare liefde en een vurig verlangen tot leven met Maarten Heijmans (Mijn vader is een vliegtuig, Ramses),Sam Hazeldine (The War Below, Peaky Blinders),Jonah Hauer-King (Little Mermaid, Little Women) en Dar Zuzovsky (The Survivor, Hostages).

Bioscoopfilms van Searchers dit najaar (7)

Firebrand – vanaf 26 september in de bioscoop – bekijk de trailerhier

Deze thriller over de Tudors en het leven van de beruchte Engelse vorst Henry VIIIvertelt het verhaal van misschien wel de machtigste én meest onbekende vrouw uit de Britse geschiedenisboeken: Catharine Parr, de enige van de zes vrouwen van Hendrik VIII die níet werd onthoofd, weggestuurd of in het kraambed stierf. Voor de hoofdrollen in zijn Engelstalige debuut strikte de Braziliaanse regisseur Karim Aïnouz (Madame Satã, The Invisible Life of Eurídice Gusmão, Motel Destino)Oscar-winnares Alicia Vikander (Ex Machina, The Danish Girl,) en BAFTA-winnaar Jude Law (The Talented Mr. Ripley, The New Pope). De film beleefde zijn wereldpremière in Cannes en werd geselecteerd voor het International Film Festival Rotterdam.

Aankomende releases en persvoorstellingen vanSearchers:

Un p'tit truc en plus – release 1 augustus
Regie:Victor Artus Solaro | Cast: Clovis Cornillac, Alice Belaïdi, Artus, Marc Riso

Babes – release 8 augustus
Regie: Pamela Adlon | Cast: Ilana Glazer, Michelle Buteau, Hassan Minhaj, John Carroll Lynch, Oliver Platt, Stephan James

Widow Clicquot – release 22 augustus
Regie:Thomas Napper | Cast: Haley Bennett, Tom Sturridge, Natasha O’Keeffe, Sam Riley, Leo Suter, Ben Miles

Een Schitterend Gebrek – release 12 september
Regie: Michiel van Erp | Cast:Dar Zuzovsky, Jonah Hauer-King, Sam Hazeldine en Maarten Heijmans

Firebrand – release 26 september
Regie: Karim Aïnouz | Cast: Alicia Vikander, Jude Law, Simon Russell Beale, Erin Doherty, Eddie Marsan, Sam Riley

Lee – release 10 oktober
Regie:Ellen Kuras | Cast Kate Winslet, Alexander Skarsgård, Marion Cottilard, Andrea Riseborough, Andy Samberg, Josh O’Connor, Noémie Merlant

OverSearchers

Sinds 2015 financiert en distribueert de onafhankelijke filmdistributeurSearchersinternationale arthouse en commerciële films. Met vestigingen in Nederland en België bedient de distributeur de hele Benelux en behaalde successen met releases alsEverything, Everywhere, Past Lives, Hardcore Never Dies, The Beekeeper en Dream Scenario.In 2024 staan onder meerEen Schitterend GebrekenLeegepland voor distributie.Voor meer informatie:www.thesearchers.be|Facebook|Instagram

Deel deze pagina

Lees meer

  • Vorige: Remain In Light DVD, BLU-RAY Nieuwe releasedata
  • Volgende: Dit zijn de eerste beelden van de comedy De Z van Zus met Elise Schaap en Bracha van Doesburgh
Bioscoopfilms van Searchers dit najaar (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Allyn Kozey

Last Updated:

Views: 5656

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Allyn Kozey

Birthday: 1993-12-21

Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

Phone: +2456904400762

Job: Investor Administrator

Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.